Angajatorii din constructii, amendati de ITM

Hila Ovidiu

Itm Sibiu a verificat in aceasta luna agentii economici care au ca domeniu de activitate constructiile. La 50 de angajatori controlati au fost depistate aproximativ 70 de neconformitati. 3 patroni sau administratori de firma s-au ales cu dosare penale pentru munca la negru.

In cadrul controalelor inspectorii au avut in vedere identificarea angajatorilor care folosesc lucratori fara forme legale de angajare. Au fost luati la bani marunti 54 de angajatori. Mai bine de jumatate dintre acestia aveau acte neconforme. 3 angajatori s-au ales cu dosare penale pentru ca aveau mai mult de 6 angajati fara contract individual de munca. La fata locului inspectorii ITm au descuperit lipsa contractelor individuale de munca, nerespectarea dispozitiilor legale privind munca suplimentara, nerespectarea dispozitiilor legate de repausul saptamanal, lipsa liberelor in zilele declarate sarbatori legale sau lipsa registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic. Nici la nivel national situatia nu este mai roz. In intreaga tara s-au dat amenzi de peste 700 de mii de euro. In domeniul constructiilor s-au aplicat amenzi in valoare de mai bine de 500 de mii de euro si au fost depistate 366 de persoane care munceau la negru. Au fost intocmite 18 dosare penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tragedie la Carta

2 persoane si-au pierdut viata si alte 4 au fost la un pas de inec dupa ce caruta in care se aflau s-a rasturnat in Olt in momentul in care s-a incercat traversarea unui podet. Printre supravietuitori se numara si doi copii. In acest caz a fost deschisa o ancheta.Tragedia […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro