Angajatilor si angajatorilor li se vor prezenta drepturile constitutionale

Hila Ovidiu

Prefectul Sibiului da de lucru inspectorilor ITM. Le-a cerut organizarea unei ample actiuni de informare pentru ca toti actorii de pe piata muncii sa isi cunoasca drepturile prevazute de Constitutie. Este vorba despre articolele care vorbesc despre dreptul la protectia sociala a muncii, dreptul la asociere si interzicerea muncii fortate.

indxPrefectul Sitterli este de parere ca in judetul Sibiu este nevoie de o ampla campanie de informare in domeniul muncii si a drepturilor garantate de Constitutie. Alesul Guvernului in teritoriu vrea ca inspectorii ITM sa stea de vorba cu toti actorii scenei sociale indiferent ca sunt angajati sau angajatori. Articolul 40 din Constitutie prevede dreptul oricarui angajat de a se asocia in vederea formarii unui sindicat sau patronat. Articolul 41 vorbeste despre dreptul la munca, la alegerea profesiei sau a ocupatiei. De asemenea mai spune faptul ca salariatii au dreptul la masuri de protectie sociala ce privesc securitatea si sanatatea, regimul de munca, instruirea, salarizarea, repausul saptamanal, concediul de odihna platit dar si formarea profesionala. Urmatoarele articole vorbesc despre interzicerea muncii fortate si dreptul la greva al angajatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Anvelopele de iarna, obligatorii (de) la prima ninsoare

Atentie soferi!!! Echipati-va masinile pentru iarna! Cauciucurile pentru sezonul rece sunt cel putin in teorie obligatorii de la inceputul acestei luni. Politistii rutieri spun ca acestea devin necesare odata cu sosirea primei zapezi. Pe masura ce iarna se apropie soferii sunt nevoiti sa bage mana in buzunar pentru a-si echipa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro