Alte 7 zile de inscrieri pentru clasa pregatitoare si clasa I

Hila Ovidiu

A inceput cea de-a doua etapa a inscrierilor pentru clasa pregatitoare si clasa I. Aceasta  este dedicata celor care vor sa isi inscrie odrasla la alta scoala decat cea de circumscriptie. Si cei care si-au inscris in etapa anterioara copilul dar acum ar vrea sa-l reinscrie la alta scoala o pot face insa numai cu indeplinirea anumitor conditii.

Desi a debutat cu stangul din cauza soft-ului de inregistrare prima etapa de inscrieri in clasa pregatitoare si clasa I a decurs in cele din urma ca la carte. De luni dimineata a debutat si cea de-a doua etapa de inscriere, aceea destinata celor care vor sa isi duca odrasla la alta scoala decat cea din zona de resedinta. O situatie ceva mai aparte s-a inregistrat la Scoala nr. 4 unde solicitarea pentru clasa de limba germana depaseste cu mult oferta initiala. Cu toate acestea la momentul de fata nu sunt disponibile resursele necesare pentru a fi infiintata inca o clasa, asa ca dupa prima etapa in care au fost inscrisi elevii care locuiesc in zona, pe locurile ramase se va da un soi de concurs. Si cei care si-au inscris initial copilul la scoala de circumscriptie dar s-au razgandit intre timp isi pot reinscrie in aceasta etapa odrasla la alta scoala. Numai ca procedeul presupune mai multe etape. Prima dintre ele este ca institutia de invatamant la care a fost inscris initial copilul sa trimita o cerere scrisa catre inspectorat prin care sa se solicite invalidarea in aplicatia informatica a elevului. Abia dupa ce acesta este sters din baza de date a scolii in care a fost inscris initial, dosarul sau poate fi depus la o alta unitate de invatamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Razie la comerciantii de branza de la Hula Bradului

Branzaturi expuse in aer liber, in praf, noxe si sub directa actiune a razelor soarelui. Asta au gasit inspectorii DSVSA Sibiu la cei cativa producatori care vindeau branzeturi pe marginea drumului, la Hula Bradului. Daca se mai intorc in acea locatie, producatorii risca amenzi de pana la 2.000 de lei. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro