Ajutor pentru romi

Hila Ovidiu

Sute de romi din judet si-au facut case pe terenurile nimanui. Acum autoritatile locale incearca sa dea de cap acestei probleme si sa ii pune oarecum in posesie pe cei care si-au facut locuintele. Cei mai multi aflati in aceasta situatie sunt in Jina. Acolo vorbim despre aproximativ 380 de familii.

Dupa ce in mai multe localitati din judet au aparut probleme din cauza romilor care si-au contruit case pe terenurile nimanui, autoritatile locale incearca acum sa ii ajute. Un grup mixt format din reprezentanti ai mai multor deconcentrate s-au intalnit in prezenta prefectului Sitterli in incercarea de a gasi o solutie pentru improprietarirea posesorilor de locuinte construite pe terenuri fantoma. In aceasta situatie sunt sute de familii de romi din judet. Vorbim despre oameni de buna credinta care au acte de identitate si platesc impozite catre stat. Cei mai multi aflati in aceasta situatie sunt in Jina. O alta problema a romilor care si –au construit astfel de locuinte este lipsa curentului electric. Neavand acte pe pamant si case acestia nu s-au putut racorda la utilitati. In incercarea de a rezolva problema s-a implicat si presedintele Consiliului Judetean Ioan Cindrea. Cu putin noroc si multa munca din partea autoritatilor romii aflati in aceasta situatie ar putea sa intre in legalitate cu terenul de sub locuinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Actiuni rutiere soldate cu peste 500 de sanctiuni

Vitezomanii, cei care depasesc neregulamentar sau cei care au prostul obicei de a traversa strada pe unde-i taie capul au fost in colimatorul politistilor. Oamenii legii au dat peste 500 de sanctiuni contraventionale in doar cateva ore. De asemenea au fost constatate si 5 infractiuni la regimul circulatiei. Oamenii legii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro