ACŢIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ŞI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

stiri redactie

În ultimele 24 de ore, peste 200 de polițiști și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, în zone aglomerate, la agenții economici, dar şi în mijloacele de transport persoane.

În ultimele 24 de ore, un număr total de 223 de poliţişti şi poliţişti locali au fost la datorie,pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfăşurate 43 de acţiuni punctuale, (dintre care 40 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

Au fost efectuate 2.508 persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasare doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00 şi a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, iar dintre acestea, 1.793 au fost persoane verificate în cadrul acţiunilor punctuale.

În cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 234 de autovehicule, iar 71 dintre acestea au fost mijloace de transport persoane.

De asemenea, un număr de 80 de societăţi comerciale din 120 de locaţii,au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 150 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 22.250 de lei, după cum urmează:

-148 de sancţiuni, în valoare de 16.250 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

2 sancţiuni, în valoare de 6.000 de lei, persoanelor care nu au respectat măsura carantinării la adresa declarată.

Exemplu:

În ziua de 27 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr, au depistat doi barbați, de 28 și 33 de ani, care nu au respectat măsura carantinării la adresa declarată de pe raza localității Stoenești, ca urmare a revenirii dintr-o ţară pentru care este impusă această obligaţie.

În urma celor constatate, cei doi au fost sancţionați contravenţional cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia acestora a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.C.I. Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Consiliul Județean Sibiu a finalizat dotarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean cu aparatură medicală performantă

Aproximativ 4 milioane lei pentru 19 echipamente medicale, mobilier și echipamente IT Serviciile medicale oferite sibienilor în cadrul Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu sunt mai calitative, grație unor dotări cu echipamente medicale performante asigurate de Consiliul Județean Sibiu. În urma implementării unui proiect cu fonduri […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro