Actiuni SSM

Hila Ovidiu

Conditii de munca precare, echipamente de lucru defecte si angajati fara verificari medicale periodice. Asta au descoperit specialistii ITM la mai toate firmele pe care le-au controlat in ultima perioada. Inspectorii de la aSanatate si Securitate in Munca au impartit zeci de avertismente, sanctiuni contraventionale si chiar amenzi propriu-zise.

Mai avem de invatat la capitolul siguranta in campul muncii. Ne-o spun specialistii ITM care in urma controalelor au depistat sute de nereguli. Pentru acestea ei au aplicat amenzi, aversismente si sanctiuni. Chiar si asa, in luna iulie la nivelul judetului au avut loc 13 evenimente soldate cu incapacitate temporara de munca, 2 mortale si un accident de munca colectiv. De cele mai multe ori, angajatii si angajatorii sunt de vina in egala masura pentru nerespectarea regulilor minime de siguranta. Per total, luna trecuta inspectorii de munca din cadrul Serviciului Control Securitate si Sanatate in Munca au vizitat 186 de unitati economice. Acestora le-au fost aplicate aproape 900 de sanctiuni contraventionale dintre care 23 au fost amenzi de peste 100 de mii de lei. De asemenea s-au dispus masuri pentru remedierea deficientelor constatate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Prins la furat de prune

Prins in flagrant in timp ce fura…prune. Un barbat din Rusciori va avea de dat socoteala in fata oamenilor legii dupa ce in  cursul serii trecute a dat nas in nas cu politistii intr-o livada din Cristian. Barbatul avea asupra lui aproximativ 100 de kilograme de prune. Cercetari se fac […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro