Acţiuni ale IJP Sibiu

stiri redactie

Sibian cercetat penal în Franța, arestat preventiv

În cursul zilei de 14 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu au pus în aplicare un mandat de arestare emis de către Curtea de Apel Alba Iulia în vederea predării către  autoritățile judiciare din Franța a unui sibian în vârstă de 36 de ani.

Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență conjugală și viol, în conformitate cu prevederile Codului Penal francez.

Sibianul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu pentru o perioadă de 30 de zile.

Scutul Pădurii

La data de 14 iulie a.c., cu ocazia activităților specifice de verificare a legalității transportului de material lemnos, polițiștii Serviciului Ordine Publică, Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, au constatat că, la data de 13 iulie a.c., pe raza localității Orlat, conducătorul unui ansamblu rutier a desfășurat două transporturi de material lemnos, în baza aceluiași aviz de însoțire.

În baza rezultatelor investigațiilor efectuate, conducătorul auto a fost identificat, localnic în vârstă de 40 de ani, și sancționat contravențional cu amendă în valoare de 14.000 de lei pentru efectuarea de transport ilegal de material lemnos.

De asemenea, polițiștii au confiscat cantitatea de 40,36 mc material lemnos, din specia molid, în valoare de 7.547 de lei.

Încarcerat după ce ar fi lovit două persoane și ar fi încălcat un ordin de protecție

La data de 14 iulie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani, domiciliat în localitatea Vurpăr.

Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, respectiv nerespectarea unei hotărâri judecătorești după ce, în cursul zilei de 14 iulie a.c., s-ar fi apropiat la o distanță mai mică de 100 de metri de locuința fostei concubine, din localitatea Vurpăr,  și ar fi lovit doi dintre locatarii imobilului respectiv, rude ale femeii.

Față de persoana în cauză s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările în acest caz continuă la nivelul Secției dePoliție Rurală Șelimbăr.

Pozitiv la Cannabis și Cocaină

În dimineața zilei de 15 iulie a.c., în jurul orei 03,30, în orașul Dumbrăveni, polițiștii formațiunii rutiere din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Zorilor de către un localnic în vârstă de 34 de ani.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul DRUGTEST, rezultatul a fost unul pozitiv la substanțele THC-5 Cannabis și Cocaină.

Astfel, șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în corp.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Sibiu continuă să sprijine sportul sibian

În ședința extraordinară a Consiliului Local care va avea loc în 16 iulie, primarul Astrid Fodor va propune alocarea de fonduri din bugetul local pentru sprijinirea echipei de fotbal FC Hermannstadt. “Luna trecută am alocat fonduri pentru acoperirea cheltuielilor cu salariile în perioada stării de alertă pentru echipa de baschet […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro