ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA DELICTELOR SILVICE

Polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică specializați în protecția fondului forestier au desfășurat ieri o amplă acțiune pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităților ce se pot comite în domeniul silviculturii, în localitatea Sadu.

               În cadrul acțiunii, polițiștii alături de lucrătorii Gărzii Forestiere Brașov au efectuat un control la un depozit de material lemnos, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale și confiscat 145,77 mc de material lemnos.

La data de 25 februarie a.c., polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol, Compartimentul Sisteme de pază împreună cu lucrătorii Gărzii Forestiere Brașov au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos, precum și tăierea ilegală și furturile de arbori.

În cadrul activităților desfășurate a fost verificat un agent economic din Sadu, respectiv un  depozit de valorificare a materialului lemnos și instalație de debitat.

În urma neregulilor descoperite au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.000 de lei, din care două sancțiuni la Legea nr. 171/2010 și una la Legea nr. 333/2003.

Cu ocazia verificărilor la acest agent economic a fost identificată cantitatea de 145,77 mc material lemnos din diferite specii în valoare de peste 30.000 de lei, care era deținută fără respectarea prevederilor legale, aceasta fiind sancționată contravențional. Întreaga cantitate de lemne a fost indisponibilizată în vederea stabilirii provenienței.

Totodată, s-a dispus confiscarea valorică a volumului de 63,32 mc material lemnos din diferite specii, în valoarea de peste 15.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mandate puse în aplicare de către polițiștii sibieni

La data de 25 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu au desfășurat o activitate specifică pe raza municipiului Sibiu și a orașului Cisnădie, ocazie cu care, în municipiul Sibiu, a fost identificat și prins un constănțean în vârstă de 47 de ani, pe numele căruia Tribunalul Cluj a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro