9,7 milioane de romani au luat drumul strainatatii

Saracia, lipsa infrastructurii rutiere, a scolilor si a spitalelor ne depopuleaza tara. Ministerul Romanilor de Pretutindeni a publicat la mijlocul acestei saptamani o statistica extrem de ingrijoratoare care scoate la iveala faptul ca aproape 10 milioane de conationali au luat drumul strainatatii.

Informatiie au fost stranse de la 70 de misiuni diplomatice ale tarii noastre. Situatia poate fi insa si mai grava dat fiind faptul ca nu toti romanii care parasesc tara lucreaza cu acte in regula, sunt luati in evidenta in ambasade sau isi declara domiciliul.

Printre motivele invocate de catre cei care au decis sa paraseasca temporar sau definitiv Romania se numara coruptia, lipsa locurilor de munca decente, traiul deficitar, lipsa banilor, lipsa infrastructurii si chiar incompetenta clasei politice.

Conform statisticilor, din cele 9,7 milioane de romani care traiesc in afara granitelor, 5,6 milioane sunt in Diasopora iar restul traiesc in comunitatile istorice.

Aceleasi studii arata ca, si daca s-ar lua masuri pentru remedierea problemelor cu care se confrucnta tara noastra putini ar fi romanii care s-ar mai intoarce acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Grupare infractionala specializata pe inselaciuni prin metoda "Accidentul", destructurata de politistii sibieni

Politistii sibieni au mai destructurat inca o grupare infractionala. De aceasta data vorbim despre indivizi banuit ca ar fi inselat maimulte persoane prin metoda „Accidentul”. Victimele au fost varstnici din Sibiu, Brasov si Hunedoara. Prejudiciul estimat este de 75 de mii de lei. La mijlocul acestei saptamani politistii de la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro