9 proiectile gasite si detonate controlat de pirotehnistii ISU

Hila Ovidiu

Pirotehnistii s-au chinuit mai bine de 6 ore  pentru a descoperi toate bombele neexplodate de la Copsa Mica. Au plecat de la fata locului cu 9 proiectile de aproximativ 150 de kilograme fiecare. Elementele pirotehnice au fost ulterior detonate controlat pe un camp.

Pirotehnistii de la ISU au cercetat ore in sir zona din apropierea caii ferate de la Copsa Mica pentru a se asigura ca in zona nu mai exista proiectile neexplodate. Si asta dupa ce au fost solicitati de doua ori sa intervina in cursul acestei saptamani dupa ce muncitorii care fac sapaturi in apropierea caii ferate au descuperit elemente pirotehnice provenite cel mai probabil din cel de-al doilea Razboi Mondial. Dupa ce au fost ridicate de la fata locului cele 9 bombe de aviatie au fost transportate cativa kilometri si detonate controlat pe un camp. Pentru a duce la bun sfarsit misiunea pirotehnistilor sibieni le-au sarit in ajutor si pirotehnistii de la ISU Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sezatoare la Astra

Traditii vechi de sute de ani sunt acum readuse la lumina la Biblioteca Astra. Saptamana aceasta doamne de toate varstele s-au intalnit in cadrul unei sezatori. Femeile au cantat, au povestit si au tors lana sau canepa. Actiunea de reinviere a traditiilor este parte a programului Biblionet lansat de catre […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro