2X5 zile libere de sarbatori

Hila Ovidiu

Sarbatorile de iarna vin cu libere in plus pentru angajati. Guvernul a decis ca in acest an sa fie libere si zilele de 24 si 31 decembrie. Astfel se face punte intre zilele de weekend si cele de Craciun respectiv Revelion.

Guvernantii le-au facut zile libere cadou romanilor. Bugetarii nu merg la munca in 24 si 31 de cembrie. Se aleg astfel cu doua minivacante de cate 5 zile fiecare. Cum multi isi vor lua concediu in zilele de 27 si 28, vor avea practic aproape 2 saptamani de concediu.

Si noul an incepe tot cu libere. 1 si 2 sunt considerate sarbatori nationale, zile nelucratoare prin lege. In 2019 angajatii vor mai avea liber in 24 ianuarie cand se serbeaza Ziua Unirii Principatelor Romaniei, in 26 aprilie cand este Vinerea Mare, in 28 aprilie de Pastele Ortodox, in 1 Mai de Ziua Muncii, fix o luna mai tarziu de Ziua Copilului, in 16 si 17 iunie de Rusalii, in 15 august de Adormirea Maicii Domnului, in 30 noiembrie de Sfantul Andrei, in 1 Decembrie de Ziua Nationala si in 25 si 26 decembrie de Craciun. Din cele 15 zile libere insa 5 pica in weekend cand oricum majoritatea oamenilor sunt liberi.

Cei care lucreaza in oricare dintre aceste zile declarate prin lege ca fiind nelucratoare au  dreptul de a fi platiti dublu pentru munca prestata ori de a primi liber in alta zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vin ninsorile!

Vine iarna!!! Meteorologii a emis avertizari de cod galben si cod portocaliu pentru mai multe judete din tara. Printre ele se numara si Sibiul. Atentionarile meteo sunt valabile pana duminica. Meteorologii spun ca urgia se porneste vineri seara in jurul orei 19.00 cand sunt asteptate lapovite si ninsori. Valul de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro