2 noi proiecte de transport public

Hila Ovidiu

Continua modernizarea transportului public din Sibiu. Dupa autobuzele puse deja in rulaj continua achizitia de masini care sa fie prietenoase cu mediul.

Modrnizarea trasnsportului public sibian a inceput cu cele 55 de noi autobuze si se continua cu alte masini. Acestea sunt special concepute pentru a fi prietenoase cu mediul. Vorbim aici de achizita unui numar de 40 de noi autobuze care sa functioneze cu gaz natural comprimat. Investitia este estimata la 96,5 milioane de lei insa in aceasta suma intra si modernizarea strazii Podului ca parte din infrastructura folosita de mijloacele de transport public.

Din strategia de modernizare a transportului public face parte si realizarea unei linii verzi de transport. Proiectul are o valoare de 11,4 milioane de lei si prevede introducerea a 5 „minibuze” care sa faca legatura intre 2 parcari subterane ce urmeaza sa fie construite. Vorbim aici despre cea de la Gara si cea de la Piata Cibin.

Proiectele au fost bine primite de catre consilierii locali. Ramane insa de vazut si cand vor fi ele implementate in teren….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Control judiciar pentru tinerii care au agresat un baiat in parc

3 adolescenti au ajuns pe mana oamenilor legii dupa ce au batut in urma cu cateva saptamani un alt baiat intr-un parc sibian. Desi au fost extrem de violenti cei 3 au fost plasati in control judiciar. Politistii au retinut la inceputul saptamanii 3 tineri banuiti ca in urma cu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro