2 mediatori si 2 asistente s-au ocupat de aproape 2 mii de asistati social

Hila Ovidiu

Aproape 2 mii de oameni au beneficiat in ultimele 6 luni ale anului 2016 de asistenta medicala comunitara. Pe acest domeniu isi desfasoara acum activitatea 2 asistenti si 2 mediatori sanitari.

In 2009, atunci cand Primaria a preluat de la Directia de Sanatate Publica persoanele care se ocupau de asistenta medicala comunitara erau angajate la acest serviciu 5 asistente si 3 mediatori sanitari. La momentul de fata la acest serviciu isi mai desfasoara activitatea doar 2 asistente medicale comunitare si 2 mediatoare sanitare. Cele 4 femei sunt insa extrem de implicate si au reusit numai in ultimele 6 luni ale anului trecut sa ingrijeasca sau sa consilieze aproape 2 mii de sibibieni proveniti din categorii sociale defavorizate.

In carul actiunilor de mediere angajatele serviciului de asistenta comunitara s-au ocupat de medierea relatiilor dintre beneficiarii de etnie roma si medicii de familie, de informarea asupra vaccinurilor obligatorii dar si de utilizarea diferitelor tratamente. Pentru generatiile tinere s-au facut activitati de informare cu privire la bolile cu transmitere sexuala sau posibilitatile de planning familial. Cele mai multe actiuni s-au derulat in cartierele Turnisor, Gusterita si Tiglari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

50 de milioane de lei, plafonul pentru "Prima Masina"

Programul „Prima Masina” continua. Pentru anul acesta guvernantii au alocat un fond de 50 de milioane de lei. Romanii nu se arata insa prea interesati de achizitionarea unui autoturism nou. Guvernantii se lauda ca in sedinta din aceasta saptamana au aprobat plafonul pentru 2017 in ceea ce priveste programul „Prima […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro