Ziua Internationala a Securitatii si Sanatatii in Munca

Hila Ovidiu

ITM Sibiu marcheaza anul acesta Ziua Internationala a Securitatii si Sanatatii in Munca, printr-un seminar. Asa, va fi promovata securitatea si sanatatea intr-o economie verde. Studiile privind locurile de munca verzi indica faptul ca domeniile de activitate cu cel mai mare potential de generare  de noi locuri de munca verzi sunt: energia regenerabila, constructiile, transporturile, reciclarea, silvicultura si agricultura.

Economia verde” a devenit o emblema pentru societatea si economia sustenabila care protejeaza mediul pentru generatiile viitoare si care isi propune sa fie mai echitabila si mai  incluziva pentru toti oamenii si toate statele. In acest context, incluziunea sociala, dezvoltarea sociala si protectia mediului  trebuie sa fie in stransa legatura cu asigurarea de locuri de munca sigure si sanatoase si cu munca decenta pentru toti. Initiativa „Locuri de Munca Verzi” este o initiativa comuna a Programului Natiunilor Unite pentru Mediu, a Organizatiei Internationale a Muncii, a Organizatiei Internationale a Angajatorilor si a Confederatiei Internationale a Sindicatelor.   Aceasta sustine eforturile concertate ale guvernelor, patronatelor si sindicatelor de promovare, intr-o lume a schimbarilor climatice, a politicilor coerente si durabile pentru mediu si a programelor eficiente menite sa genereze locuri de munca verzi si munca decenta pentru toti.  Seminarul cu aceasta tema va avea loc vineri la Sibiu. Specialistii in domeniu spun ca locurile de munca verzi trebuie sa fie caracterizate de munca decenta, spre exemplu locuri de munca bune care sa ofere salarii adecvate, conditii de munca sigure, siguranta locului de munca, perspective rezonabile pentru cariera si respectarea drepturilor lucratorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Fara munca la negru sau la gri, bugerul tarii ar fi dublu

Munca la negru si munca la gri sunt doua dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta tara noastra la ora actuala. Este declaratia sefului ITM Sibiu, Francisk Toroc. Acesta a mai spus si ca, daca cele doua probleme ar fi rezolvate bugetul tarii s-ar dubla. La 1 mai […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro