Zi neagra pentru Crestinism…

Hila Ovidiu

Iata-ne ajunsi in Miercurea Mare. E zi de post si rugaciune pentru toti credinciosii. In popor aceasta zi poarta denumirea de Miercurea Neagra, pentru ca este ziua in care a fost vandut Mantuitorul. Cei care au putut au tinut in aceasta zi post negru.

miercurea mareMiercurea Mare este ziua in care Mantuitorul a fost vandut, asa ca Biserica recomanda post negru in aceasta zi. Denumita si miercurea neagra ziua are menirea de a ne apropia si mai mult de Sfintele Pasti. In aceasta zi crestinii care au mers la slujba de seara numita denie au primit povete despre pacatoasa care a venit cu umilinta si lacrimi sa ii miruiasca picioarele Mantuitoriului, prevestind parca ceea ce avea sa urmeze si bineinteles despre Iuda Iscarioteanul, ucenic apropiat domnului, care insa l-a vandut pe 30 de arginti.
Reprezentantii Bisericii spun ca Miercurea si Vinerea in tot anul este bine ca oamenii sa tina post in amintirea faptelor petrecute pe vremea Mantuitorului. In ziua de miercuri in Bisericile Ortodoxe din tara se savarseste Taina Maslului.
In traditia populara aceasta a fost ultima zi de dinaintea sarbatorilor pascale in care oamenilor le-a fost permisa munca la camp. Incepand de joi acestia trebuie sa stea acasa si sa faca doar treburi gospodaresti. Tot in aceasta zi, cei care au sobe pe lemne trebuie sa arunce cenusa peste ogoare pentru a ajuta plantele sa dea rod bogat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Adolescent disparut

Un adolescent de 15 ani din Miercurea Sibiului este dat disparut. Baiatul a plecat in cursul zilei de marti intr-o directie necunoscuta si de atunci nimeni nu mai stie nimic de el. Pentru a-l gasi politistii apeleaza acum la cetatenii care l-au vazut sau il cunosc pe Zoltan Bumbu. Politistii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro