Zi de foc pentru pompierii argeșeni

stiri redactie

Pe parcursul zilei de ieri au fost solicitați să intervină la cinci incendii pe raza județului nostru.

A fost vorba de două incendii de vegetație uscată, care au distrus aproximativ 10000 mp de teren, 300 kg de resturi vegetale și gunoi menajer în Ștefănești și alte trei căzuri în care au fost afectate imobilele cetățenilor.

În localitatea Poiana Lacului flăcările au mistuit o magazie din lemn de circa 80 mp, unde erau aproximativ 600 kg de fân, o căruță, o șaretă și alte materiale depozitate în interior. Cauza probabilă fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului.

Un alt incendiu a fost în localitatea Albeștii de Argeș, acesta pornind de la acoperișul unei case și s-a extins cu repeziciune în interior la 3 camere și la un fânar și o anexă aflate în imediata apropiere a casei.
Flăcările au afectat aproximativ 200 mp de acoperiș și bunuri din cele trei camere ale casei, plus acoperișul fânarului de circa 100 mp, estimativ 7000 kg fân și aproximativ 3 mc de blană din lemn.
Incendiu este posibil să fi plecat de la coșul deteriorat al casei.
Producerea incendiului a fost anunțată aproape de miezul nopții, iar intervenția pompierilor de la Detașamentul Curtea de Argeș s-a întins pe aproape 5 ore, până în această dimineață.
La fața locului au fost mobilizate patru echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, însă nu au fost identificate victime ale acestui eveniment.

O altă intervenție a fost în municipiul Câmpulung, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul coșului de fum necurățat de funingine. Nu au fost alte pagube ale acestui eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

Peste 170 de sancţiuni contravenţionale au fost  aplicate, în ultimele 24 de ore, de polițiști și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19. În ultimele 24 de ore, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro