Vâlcea – Activităţi ale IJP

stiri redactie

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

Pe perioada week-end-ului, având în vedere creșterea continuă a numărului persoanelor infectate cu noul virus SARS-COV-2, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, au intensificat activitățile de informare și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Ministerului Sănătății, au desfășurat activități verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Respectarea de către cetățeni a măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, astfel că au fost verificați agenții economici din centrele comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a județului Vâlcea.

Au fost verificate 251 de societăți comerciale/terase/restaurante și alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

De asemenea, acțiunile au inclus verificări în mijloacele de transport în comun fiind controlate 188 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate și verificate peste 1700 de  persoane, iar ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală au fost aplicate 19 de sancțiuni contravenționale cu o valoare de 3500 de lei.

Vă rugăm să conștientizați importanţa acestor măsuri în contextul situației epidemiologice actuale şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus.

Astfel, recomandările impuse prin normele legale au caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, la nivel personal, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaților această afecțiune.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiu - Situaţia Covid 19, la nivel de judeţ

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1208de persoane (dintre care 1132 adulți și 76copii).Până la data curentăau fost vindecate 738 de persoane, iar74persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore, la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro