Vâlcea – ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

În perioada 14 septembrie – 20 septembrie a.c. polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de informare și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, militari din cadrul Inspectoratului Pentru Situații de Urgență, polițiști locali și reprezentanți ai Ministerului Sănătății au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Respectarea de către cetățeni a măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, astfel că au fost verificați agenții economici din centrele comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a județului Vâlcea.

Au fost verificate 312 de societăți comerciale/terase/restaurante și alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/ închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, în valoare de 15.000 lei și o sancțiune pentru alte fapte de natură economică cu o valoare de 1.500 de lei.

De asemenea, acțiunile au inclus verificări în mijloacele de transport și mijloacele de transport în comun fiind controlate peste 500 de mijloace de transport.

Au fost legitimate și verificate peste 2000 de  persoane, iar ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale cu o valoare de 2.500 de lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive, de informare, astfel că recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiu - 55 de intervenții în ultimele 24 de ore

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în ultimele 24 de ore, unui număr de peste 50 de solicitări venite pe numărul de urgență 112, acestea constituind cu precădere cazuri de natură medicală.Misiunile relevante pentru această perioadă sunt următoarele: […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro