Vaccinati-va cat mai puteti!!!

Hila Ovidiu

Ne loveste gripa. Ministerul Sanatatii a emis deja o atentionare cu privire la numarul mare de imbolnaviri inregistrate in aceasta perioada pe tot continentul european. Acestia recomanda vaccinarea urgenta impotriva gripei. Pana la aceasta ora la Sibiu au fost consumate doar jumatate din dozele de vaccin.

Desi in tara noastra nu sunt cazuri de gripa confirmate cu laboratorul inca, in spitalele bucurestene doua persoane suspecte de gripa de tipul H3 N2 se zbat intre viata si moarte. Activitatea gripala este foarte intensa in tari ca Olanda, Franta, Rusia, Austria, Belgia, Germania si Polonia. Pe continentul Nord American activitatea gripala a ajuns la un nivel foarte inalt. Medicii spun ca pentru a preveni formele grave de gripa este bine sa ne vaccinam. La ora actuala au fost administrate in judetul Sibiu 11.355 de doze de vaccin. Despre noua forma de gripa medicii spun ca se manifesta prin debut brusc cu febra mare, tuse, dureri de cap, dureri musculare si articulare. Lor li se adauga oboseala accentuata si stare de slabiciune. Specialistii ne mai recomanda si sa evitam aglomenratiile umane, sa ne spalam cat mai des pe maini, sa nu intrati in contact cu persoane bolnave, iar daca ati racit sa evitati sa iesiti din casa. De asemenea consultati medicul la primele simptome aparute si evitati automedicatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Controale la sange in hypermarketuri

Magazinele din centrele comerciale aflate in zona Selimbar au fost controlate miercuri de catre comisarii OPC. Inspectorii au gasit sute de kilograme de alimente puse la vanzare desi erau mucegaite. Acolo unde a fost cazul au fost aplicate si amenzi, iar marfa neconforma a fost retrasa de la comercializare. Controale […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro