Urmarire penala pentru munca la negru si zeci de amenzi

Hila Ovidiu

Campania nationala privind combaterea cazurilor de munca fara forme legale continua la Sibiu. In ultima luna au fost efectuate peste 300 de controale. Au fost aplicate amenzi de 300 de mii de lei si o propunere de cercetare penala pentru un angajator care a primit la munca mai mult de 5 angajati fara forme legale.

Cu cat inspectorii ITM umbla mai mult in teren pentru a combate munca la negru cu atat angajatorii parca in ciuda lor, angajaza forta de munca fara forme legale. In cadrul campaniei desfasurate in acest sens in ultimele zile au fost efectuate nici mai mult nici mai putin de 303 controale. Rezultatele au fost cat se poate de crude. Acestia au aplicat amenzi de sute de mii de lei. Luptatorii impotriva muncii la negru sunt departe de mult asteptata biruinta. Sanctionate au fost si persoanele care au acceptat sa munceasca fara forme legale, nu doar angajatorii acestora. Prin aceste demersuri, reprezentantii ITM spera sa ii indemne pe angajati sa isi ceara drepturile in fata angajatorilor, dar si pe angajatori sa se inscrie in regulile impuse de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 1300 de interventii la retele

Anul acesta cei de la retelele de utilitati au “ramat” prin strazile orasului mai ceva ca niste cartite! Pe prima pozitie in top la numarul de interventii sunt cei de la societatea de gaz. In urm a lor, DPC-ul a fost nevoit sa intervina in urma lucrarilor la retele in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro