Un pui de urs isi face veacul pe langa drumarii care curata Transfagarasanul

Drumarii care muncesc pentru curatarea Transfagarasanului au „ajutoare’ de nadejde! Un pui de urs ii viziteaza aproape zilnic pe cei din zona Balea. Desi este simpatic animalul poate fi oricand periculos!

Ursuletul, botezat deja van Damme, si-a facut un obicei din a-si petrece timpul in apropierea drumarilor care lucreaza intens in aceste zile pentru a permite deszapezirea si curatarea Transfagarasanului de pietrele cazute de pe versanti.

Daca in prima zi animalul a venit doar pana aproape de masina drumarilor, in ce-a de-a doua zi puiul de urs s-a distrat pe cinste facand tumbe pe un trailer al celor de la drumuri.

Reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Brasov spun ca astfel de situatii in care drumarii se intalnesc cu fiarele salbatice sunt extrem de dese.

Acestia atrag atentia asupra faptului ca desi par dragalasi, ursii sunt totusi animale salbatice si in orice moment pot deveni violenti si pot ataca. Turistii sunt sfatuiti sa nu se apropie de ei pentru a le da mancare sau pentru a obtine selfie-uri spectaculoase si nici sa nu ii intarate.

 

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS