Un nou focar de rubeola la Sibiu

Hila Ovidiu

Acesta a izbucnit la Colegiul Agricol Barcianu si numara 24 de cazuri. Avem insa si vesti bune. Celelalte focare izbucnite in institutiile de invatamant din judet sunt in scadere.

Valul epidemic de rubeola pare sa se mai potoleasca prin Sibiu dupa ce in decurs de o luna de zile a trecut prin mai toate liceele. Ultimele centralizari arata o scadere a numarului de cazuri noi. Cel mai recent focar a fost anuntat la Colegiul Agricol. Pe langa cele 24 de cazuri de la Agricol la ora actuala se mai inregistreaza alte 58 la Colegiul Economic, 28 la Liceul Alimentar, 23 la Energetic, 25 la Goga, 48 la Independenta, 28 la Gheorghe Lazar, 29 la Ghibu, 25 la Brukenthal, 7 la Carol I, 8 la Saguna, 11 la Textil si 13 la Grupul Scolar Talmaciu. Toti elevii infectati sunt sub supraveghere medicala si prezinta evolutie pozitiva. De asemenea au mai fost recotate probe de la inca trei femei insarcinate. Cele 10 femei insarcinate sunt sub atenta supraveghere medicala pentru ca in cazul lor rubeola poate produce complicatii severe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Leban, cainele salvator de la ISU

Il cheama Leban si a intrat in randul profesionistilor in domeniul situatiilor de urgenta in 2009. Pe atunci avea doar 4 luni, dar dupa 3 ani Leban a devenit sprijinul de nadejde al pompierilor sibieni atunci cand vine vorba despre cautarea si identificarea victimelor prinse sub daramaturi. Din fericire, pana […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro