Turist preluat de elicopterul SMURD dupa ce s-a accidentat in Muntii Fagarasului

stiri redactie

Un tanar in varsta de 20 de ani si-a vazut moartea cu ochii duminica in Muntii Fagarasului dupa ce a cazut pe munte. La momentul accidentarii acesta se afla la peste 2 mii de metri altitudine, undeva in zona Varfului Laita. In ajutor i-au sarit salvamontistii sibieni si argeseni. Grav ranit, baiatul a fost transportat de urgenta cu elicopterul la spitalul din Targu Mures.

Distractia montana s-a terminat prost duminica pentru un tanar care a plecat in weekend sa escaladeze crestele Fagarasului. S-a dezechilibrat si a cazut, ranindu-se grav. A suferit mai multe rani in zona capului si abdomenului. I-au sarit de urgenta in ajutor salvamontisti din 2 judete. Pentru a-l prelua dintr-o zona cu teren accidentat a fost nevoie de un elicopter cu troliu. Din fericire operatiunea s-a incheiat cu bine.

Barbatul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul din Targu Mures.

Salvamontistii ii sfatuiesc pe turisti sa nu se aventureze pe trasee nemarcate sau in zone extrem de periculoase. Drumetiile montane sunt recomanda doar atunci cand vremea este prielnica si numai folosindu-se echipamentele specifice mersului pe munte. Bocancii cu aderenta mare, betele de sprijin si hainele groase nu trebuie sa lipseasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bani europeni pentru modernizarea Spitalului de Psihiatrie

Un tanar in varsta de 20 de ani si-a vazut moartea cu ochii duminica in Muntii Fagarasului dupa ce a cazut pe munte. La momentul accidentarii acesta se afla la peste 2 mii de metri altitudine, undeva in zona Varfului Laita. In ajutor i-au sarit salvamontistii sibieni si argeseni. Grav […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro