Tratamentele luate „dupa ureche”-un real pericol

Hila Ovidiu

Evitati automedicatia! Un tratament geresit poate face mai mult rau decat bine! Medicii sibieni spun ca oamenii mai au mult de lucru la capitolul cultura medicala.

automedicatieMedicii spun ca in ultima perioada numarul cazurilor care ajung la spital cu reactii adverse in urma unor tratamente aplicate “dupa ureche” a crescut considerabil. Si asta pentru ca desi exista o lege care interzice comercializarea anumitor medicamente, in special antibiotice si antiinflamatorii, fara existenta unei prescriptii medicale, farmacistii, la insistentele patronilor care nu au in gand decat profitul, ofera practic “pe sub mana” astfel de medicamente. Cele mai intalnite afectiuni sunt intoxicatiile medicamentoase si alergiile. Sunt insa si cazuri grave in care un tratament autoprescris de catre pacient poate duce la soc anafilactic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bani pentru sanatate

Guvernul aloca fonduri suplimentare pentru sanatate. Banii vor fi folositi pentru introducerea de noi medicamente. Beneficiarii sunt cei cu afectiuni oncologice, cei cu infectii rezistente la antibiotice, virusuri hepatice si HIV SIDA. Guvernul a decis prin Ordonanta de Urgenta sa acorde bani pentru introducerea unor noi medicamente destinate bolnavilor de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro