Traditii de Anul Nou la Saliste

Hila Ovidiu

Salistenii trec in noul an prin traditii pastrate de sute de ani. La miezul noptii acestia isi vor da intalnire in centrul orasului unde vor da foc anului vechi. Abia dupa aceasta ceremonie si un foc de artificii de toata frumusetea salistenii vor merge acasa unde vor incepe ospetele.

Salistenii pastreaza cu sfintenie traditiile. Astfel ca la doar cateva zile de la Intalnirea Cetelor de Juni in nopatea dintre ani oamenii dau curs unui nou obicei specific. Acestia ard anul vechi, cu bune si rele pentru a-l primi cu bratele deschise, muzica si artificii pe cel nou. Despre acesta traditie, pastrata cu sfintenie an de an ne vorbeste chiar primarul Salistei, Horatiu Racuciu. Abia dupa ce au savarsit acest ritual de trecere in noul an salistenii se indreapta catre casele lor si incep marile petreceri. Un obicei asemenator mai are loc la Jina unde junii ies in centrul comunei in noaptea dintre ani si savarsesc un adevarat ceremonial de ingropare a anului care tocmai ne paraseste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

MAL, expozitie sau Zoo

De Revelion puteteti sa vizitati orice altceva in afara de muzee. Acestea au usile inchise pana in cea de-a treia zi a noului an. Totusi, daca simtiti o nevoie acuta de cultura puteti alege Muzeul in aer liber, sau expozitia Mesaj, Magie, Mit de la Brukenthal. Incepand din data de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro