Titlurile de stat emise de MF, de vanzare pana in 20,21 sau 22 martie

Ministerul Finantelor continua sa se imprumute de la populatie prin titlurile de stat scoase la vanzare. Cei care vor sa investeasca in titluri o mai pot face pana in 20 martie daca sunt din mediul rural, pana in 21 daca sunt achizitionate de la Posta si pana in 22 daca sunt cumparate direct de la unitatile operative ale Trezoreriei Statului.

Cea mai recenta emisiune de titluri a avut loc la inceputul acestei luni si are termene scadente la 1, 2, 3 si 5 ani. Si dobanzile variaza in functie de aceste teremene. Pentru un an dobanda este de 3,5% pentru 2 de 4%, pentru 3 de 4,5% iar cea mai mare dobanda este de 5%.  Veniturile incasate ulterior prin valorificarea titlurilor de stat nu sunt impozabile.

Titlurile pot fi cumparate de catre persoane care au minim 18 ani. Ca o noutate, s-a eliminat plafonul de investitii in cazul persoanelor fizice.

Reprezentantii Ministerului Finantelor spun ca emisiunea de titluri va continua pe tot parcursul anului in functie de interesul manifestat de catre cumparatori.

Din actuala emisie se mai pot cumpara titluri pana in 20 martie in cazul celor care locuiesc in mediul rural, pana in 21 martie inclusiv in cazul celor care le achizitioneaza de la oficiile Postei Romane si pana in 22 martie in cazul celor care fac achizitii direct de la unitatile operative ale Trezoreriei Statului.

No Comment

Leave a Reply

*

*