Tensiuni în rândul finanţiştilor

Hila Ovidiu

Protestele anunţate de Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex  în toată ţara au pus pe jar încă odată angajaţii Fiscului sibian şi pe cei din administraţia locală. Chiar dacă fac pare din confederaţii sindicale diferite, sindicaliştii de la Sibiu nu exclud varianta unui conflict de muncă spontan, acuzând presiuni asupra oamenilor după protestul declanşat la începutul lunii.Angajații din direcțiile de Finanțe și finanțiștii din primării întrerup, joi, lucrul între orele 11.00 și 14.00, acuzând un comportament abuziv al președintelui ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, și cerând demisia acestuia, anunță Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex.Acuzaţiile aduse conducerii ANAF sunt împărtăşite şi de finanţiştii sibieni, care reclamă presiuni mari asupra angajaţilor, după ce au ieşit în stradă.“Tot ceea ce spun şi revendică cei de la Sed Lex este adevărat. Este o presiune de neimaginat. De 10 ani, de cand lucrez în Finanţe nu am întâlnit o astfel de presiune asupra oamenilor.(…)Toate s-au întâmplat a doua zi după ce am ieşit în stradă. Presiunea este foarte mare. Mulţi oameni sunt speriaţi, se tem că vor fi pedepsiţi”, a declarat pentru stiridesibiu.ro  Dan Bucur, preşedintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici Sibiu din cadrul Direcţiei de Finanţe Sibiu.El spune că la Sibiu nu s-a pregatit nicio mişcare sindicală autorizată, dar nu exclude varianta unui protest spontan, pe fondul mişcărilor anunţate în toată ţara.Aproximativ 100 de angajaţi ai Direcţiei Finanţelor Publice Sibiu au potestat spontan marţi, 3 noiembrie, nemulţumiţi că salariile lor nu au fost majorate de la 1 noiembrie, după modelul colegilor lor care lucrează în aparatul propriu al Ministerului Finanțelor Publice și ANAF.

UPDATE: La ora 11.00, niciun angajat al Finatelor Publice Sibiu nu a încetat lucrul, programul desfaşurându-se în mod normal.

stiridesibiu.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bradul de Crăciun VINE în Piaţa Mare!

Bradul de Crăciun ajunge, joi, în Piaţa Mare a Sibiului, unde va fi montat şi împodobit până în data de 20 noiembrie, când se va deschide oficial Târgul de Crăciul la Sibiu.Bradul de anul acesta are 19 metri înălţime şi provine chiar din municipiul Sibiu.“A fost recoltat dintr-o curte privată […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro