Tanara in moarte cerebrala in urma unei meningite

Hila Ovidiu

Drama de nedescris intr-o familie sibiana dupa ce o tanara in varsta de 24 de ani a intrat in moarte cerebrala in urma unei meningite extrem de violente. Parintii fetei acuza medicii ca nu-s au implicat suficient. De cealalta parte, reprezentantii Spitalului Judetean Sibiu spun ca au fost respectate toate protocoalele in domeniu desi recunosc ca fata a luat si o infectie nosocomiala.

Drama familiei a inceput in 4 ianuarie cand Diana,  fiica familiei Ghisoiu s-a simtit rau. Insotita de mama aceasta a mers la Spitalul Militar la Urgente. Medicul de acolo a intuit gravitatea situatiei, i-a pus diagnostic de suspiciune de meningita si a chemat salvarea pentru a o transporta la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Sibiu.

Cei de la Ambulanta spun ca primul apel s-a dat in jurul orei 18 insa nu era nicio masina disponibila. O ora mai tarziu s-a revenit cu un apel iar in 4 minute tanara a fost preluata pentru a fi dusa la judetean. De aici a inceput nenorocirea. Ajunsa la spital cu cefalee, febra si stari de confuzie, fata s-a simtit tot mai rau in ciuda eforturilor medicilor si a intrat in coma. In 6 ianuarie la ora 22.00 s-a consemnat moartea cerebrala.

Cu ochii siroind de lacrimi, Lacramioara, mama Dianei acuza personalul medical ca pe ea nu a informat-o nimeni cu privire la gravitatea situatiei. Mai mult, femeia spune ca a fost amenintata ca fiica ei ar putea fi oricand deconectata de la aparate.

De cealalta parte, cei de la Spitalul Judetean Sibiu spun ca s-au respectat toate protocoalele medicale si s-a facut tot ce a fost omeneste posibil pentru a o salva pe Diana. Din pacate insa fata nu a mai raspuns la tratament. Cei de la Spitalul Judetean recunosc inclusiv faptul ca tinerei i-a fost descoperita in corp infectie cu clostridium, o bacterie intraspitaliceasca. Acestia spun insa ca infectia nosocomiala a aparut in urma declararii mortii cerebrale.

Mama copilei se agata cu disperare de orice potentiala speranta in incercarea de a-si salva copilul. Aceasta a cerut inclusiv sa i se faca fetei o transfuzie. Femeia spune ca ironia sortii consta din faptul ca, atunci cand se simtea bine, tanara obisnuia sa doneze sange.

Pana la momentul de fata nu se stie cu exactitate cum a ajuns fata sa faca meningita. Cert este ca de sarbatori tanara a fost in Turcia. Ulterior a parut sa aiba o raceala pe care a tratat –o superficial pana la momentul la care starea ei s-a alterat brusc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Deficiente la scarile ce leaga Podul Minciunilor de strada Ocnei

In vara era sa cada zidul, acum se prabusesc scarile. Vorbim despre zona care coboara de la Podul Minciunilor spre Orasul de Jos. Aici modernizari semnificative au fost facute in perioada cand orasul era Capitala Culturala. Faimosul centru istoric, comparat adesea cu celebrele orase medievale europene pare sa fi ramas […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro