Tanara in moarte cerebrala in urma unei meningite

Drama de nedescris intr-o familie sibiana dupa ce o tanara in varsta de 24 de ani a intrat in moarte cerebrala in urma unei meningite extrem de violente. Parintii fetei acuza medicii ca nu-s au implicat suficient. De cealalta parte, reprezentantii Spitalului Judetean Sibiu spun ca au fost respectate toate protocoalele in domeniu desi recunosc ca fata a luat si o infectie nosocomiala.

Drama familiei a inceput in 4 ianuarie cand Diana,  fiica familiei Ghisoiu s-a simtit rau. Insotita de mama aceasta a mers la Spitalul Militar la Urgente. Medicul de acolo a intuit gravitatea situatiei, i-a pus diagnostic de suspiciune de meningita si a chemat salvarea pentru a o transporta la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Sibiu.

Cei de la Ambulanta spun ca primul apel s-a dat in jurul orei 18 insa nu era nicio masina disponibila. O ora mai tarziu s-a revenit cu un apel iar in 4 minute tanara a fost preluata pentru a fi dusa la judetean. De aici a inceput nenorocirea. Ajunsa la spital cu cefalee, febra si stari de confuzie, fata s-a simtit tot mai rau in ciuda eforturilor medicilor si a intrat in coma. In 6 ianuarie la ora 22.00 s-a consemnat moartea cerebrala.

Cu ochii siroind de lacrimi, Lacramioara, mama Dianei acuza personalul medical ca pe ea nu a informat-o nimeni cu privire la gravitatea situatiei. Mai mult, femeia spune ca a fost amenintata ca fiica ei ar putea fi oricand deconectata de la aparate.

De cealalta parte, cei de la Spitalul Judetean Sibiu spun ca s-au respectat toate protocoalele medicale si s-a facut tot ce a fost omeneste posibil pentru a o salva pe Diana. Din pacate insa fata nu a mai raspuns la tratament. Cei de la Spitalul Judetean recunosc inclusiv faptul ca tinerei i-a fost descoperita in corp infectie cu clostridium, o bacterie intraspitaliceasca. Acestia spun insa ca infectia nosocomiala a aparut in urma declararii mortii cerebrale.

Mama copilei se agata cu disperare de orice potentiala speranta in incercarea de a-si salva copilul. Aceasta a cerut inclusiv sa i se faca fetei o transfuzie. Femeia spune ca ironia sortii consta din faptul ca, atunci cand se simtea bine, tanara obisnuia sa doneze sange.

Pana la momentul de fata nu se stie cu exactitate cum a ajuns fata sa faca meningita. Cert este ca de sarbatori tanara a fost in Turcia. Ulterior a parut sa aiba o raceala pe care a tratat –o superficial pana la momentul la care starea ei s-a alterat brusc.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS