Tăcere totală la CJ Sibiu, după condamnarea lui Cindrea

0
447

Conducerea Consiliului Judeţean Sibiu adoptă tăcerea totală în cadrul administraţiei judeţene sibiene , în urma condamnării definitive a preşedintelui CJ Sibiu Ioan Cindrea (PSD) la inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Aceeaşi atitudine o are şi prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli, reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Preşedintele (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea, a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la un an de închisoare cu suspendare, pentru că în mandatul său de deputat şi-a angajat soţia la biroul parlamentar, aceasta obţinând astfel peste 35.000 de lei.

Întrebaţi fiind, marţi,  la finalul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul CJ Sibiu, care este situaţia referitor la condamnarea lui Cindrea şi dacă asta implică schimbări la nivelul administraţiei, vicepreşedintele CJ Sibiu Constantin Şovăială (PNL) şi prefecul Ovidiu Sitterli, au refuzat să explice stare de fapt, din punct de vedere juric şi funcţional.

O atitudine asemănătoare  a avut şi prefectul de Sibiu, care, iniţial, a refuzat să răspundă, după care a făcut referire la legea privind Statutul aleşilor locali.

“Vom trata în spaţiul legii. Mai mult nu pot transmite în momentul de faţă pentru că nu cunosc . (…) Există articolul 15, aliniatul 1, litera e. În conformitate cu acest articol din lega 393 vom acţiona. Vom acţiona în limitele legii”, a spus Sitterli.

Constantin Şovăială şi Ovidiu Sitterli au participal, marţi, la o conferinţă de presă organizată în incinta CJ Sibiu pe tema securităţii cibernetice.

 Art. 15 din legea privind Statutul aleşilor locali, la care a făcut referire prefectul Ovidiu Sitterli:

(1) Calitatea de primar încetează la data depunerii jurământului de către noul primar.

(2) Calitatea de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri:

a) demisie;

b) incompatibilitate;

c) schimbarea domiciliului într-o altă unitate administrativ-teritorială;

d) imposibilitatea de a o fi exercitat pe o perioadă mai mare de 6 luni consecutive, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege;

e) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate;

f) punerea sub interdicţie judecătorească;

g) pierderea drepturilor electorale;

h) deces.

“Nu dau niciun fel de declaraţii. Nu comentez”, a replicat vicepreşedintele CJ C-tin Şovăială la solicitarea jurnaliştilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.