Summitul, un moment istoric pentru Sibiu, Romania si Europa

Sibiul a fost joi cel mai fierbinte punct al Uniunii Europene. Cei mai mari lideri ai zonei euro au fost prezenti in orasul de pe Cibin pentru a participa la Summitul informal organizat cu prilejul detinerii de catre tara noastra a presedintiei Consiliului UE. Liderii europeni veniti la Sibiu au vorbit despre unitate, dezvoltare, siguranta si valori ale batranului continent pentru urmatorii 5 ani.

Cei mai importanti lideri ai Europei au fost prezenti joi la Sibiu pentru a participa la Summitul informal organizat intr-un moment cheie, chiar de Ziua Europei. In ciuda Brexit-ului si a incercarilor de a dezbina Uniunea Europeana, in cursul intalnirilor din aceasta zi s-a vorbit exclusiv despre unitate si viitor comun.

Pe rand, au venit in Piata Mare pentru a participa la reuniunea gazduita de Seful Statului Roman presedintele Consiliului European, presedintele Comieisi Europene, presedintele Parlamentului Eueropean dar si presedinti si premieri ai tarilor membre.

Cu o cazia Summitului a fost adoptata si “Declaratia de la Sibiu”. Documentul este compus din 10 puncte si se refera la protejarea cetatenilor dar si la protectia statului de drept. Textele vorbesc despre unitate la bine si la greu, gasirea solutiilor comune, protectia modului de viata european, echitate in servicii sociale si pe piata muncii sau protectia generatiilor ce urmeaza sa vina.

Summitul  de la Sibiu a fost unul dintre cele mai sigure evenimente carea u avut loc vreodata in tara noastra. In toate punctele strategice au fost amplasati lunetisti, in intersectii politisti, in zonele de acces spre centru au fost filtre de verificare iar Piata Mare a fost supravegheata cu ajutorul aeronavelor si a dronelor.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS