Sumele imprumutarte de la CARP au crescut cu peste 40 de procente

Hila Ovidiu

Pensionarii sibieni s-au imprumutat cu aproape 50 la suta mai mult decat anul trecut. In primele luni ale anului acestia au creditat de la CARP cu aproape 400 de mii de lei mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Facturile foarte mari la utilitati i-au indemnat pe batrani spre un imprumut.

Iarna grea i-a lasat pe batranii din Sibiu fara niciun ban in buzunare. Mai mult, i-a indemnat pe acestia catre institutii de creditare dat fiind faptul ca facturile s-au dovedit a fi mult mai mari decat pensiile. Fata de primele luni ale anului trecut numarul sumelor imprumutate a crescut la inceputul lui 2012 cu aproape 50 de procente. In cifre daca in ianuarie 2011 sibienii au luat de la  Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor putin peste 574 de mii in aceeasi perioada a anului curent suma a a crescut pana la aproape 930 de mii de lei. A fost in crestere atat numarul de batrani care s-au imprumutat cat si sumele solicitate de acestia. In februarie anul trecut sibienii au au luat aproximativ 750 de mii de lei in timp ce in aceeasi luna din 2012 suma imprumutata a ajuns la 857 de mii. Numarul imprumuturilor va fi ridicat si in luna martie. Si asta pentru ca se apropie Sarbatoarea Invierii, pe de-o parte si oamnii n-ar vrea sa ramana cu masa goala,  iar pe de alta parte distributia pensiilor se va face numai dupa trecerea sarbatorilor pascale. In medie lunar fac cereri de creditare la CARP aproximativ 500 de sibieni. Sumele solicitate de acestia sunt undeva intre 2700 si 3000 de lei. Plafonul maxim de imprumut este de 150 de mii de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

17 patroni amendati dupa ce si-au amplasat ilegal terasele in centrul Sibiului

Cu banii castigati in weekend isi vor plati amenzile catre municipalitate. Vorbim despre patronii de baruri din zona centrala care s-au grabit sa isi deschida terasele dar au uitat sa-si ia avize de la primarie. Pentru ca au ocupat domeniul public fara sa aibe voie, 17 patroni de terase au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro