Strategia de dezvoltare a Sibiului, în analiza firmelor

0
363

Strategia de dezvoltare a Sibiului concepută de Primăria Sibiu pentru perioada 2015-2023 a fost analizată la începutul lunii de peste 120 de reprezentanți ai mediului economic sibian, precum şi de reprezentanţii instituţiilor descentralizate. 

Dezbaterea publică a avut loc în Sala de Consiliu a Primăriei, pe marginea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană Durabilă a Municipiului Sibiu (SIDU) concepută de minicipalitatea sibiană, în parteneriat cu Fundația Heritas.

Proiectele vizate vor fi propuse spre finanțare pe noile axe de fonduri structurale, din diverse alte granturi și finanțări nerambursabile sau din bugetul local al Sibiului.

“Nu am dorit să elaborăm această Strategie ca un document instituțional, ci ca un document al comunității, care să rezulte în urma unei largi consultări publice. Mai întâi am întrebat sibienii despre provocările orașului din prezent, iar zilele acestea am organizat discuții cu reprezentanți ai domeniului serviciilor publice, ai domeniului privat și ai societății civile. Au fost discuții foarte deschise și m-am bucurat să văd în toți un interes mare față de dezvoltarea orașului. Vom continua și vom lărgi aceste consultări pentru ca documentul final să fie unul cu adevărat relevant pentru ceea ce comunitatea își dorește pentru Sibiu” , a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Următorii pași presupun prelucrarea datelor cu privire la realitatea a Sibiului, primirea și analiza  proiectelor, după care va urma o nouă rundă de consultări și discuții cu reprezentanții instituțiilor publice, ai mediului de afaceri și ai comunității.

Dezbaterea de la Primărie a fost programată după ce Primăria a primit peste de propuneri de la  800 de sibieni, în urma lnsării chestionarului consultării populaţiei cu privire la calitatea  calitatea serviciilor oferite, eficiența transportului public sau alte teme legate de comunitatea locală.

Domenomenii dezbătute:
•    Cultură, patrimoniu, turism și sport
•    Mobilitate, mediu și infrastructură
•    Sănătate și servicii sociale
•    Economie, educație și dezvoltare urbană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.