Soferii societatii de transport public au pichetat vineri sediul Primariei

Soferii Tursib au facut astzi greva. Oamenii vor salarii mai mari si conditii de munca decente. Lor li s-au adaugat membri de sindicat si din alte orase ale tarii.

Mai bine de 60 de angajati din domeniul transporturilor au pichetat in cursul zilei de vineri sediul Primariei Sibiu. Marea majoritate a protestatarilor au fost angajati ai societatii de transprot public din oras. Oamenii spun ca vor maririle de salarii care li se cuvin si isi doresc conditii decente de munca. In caz contrar acestia ameninta cu demisii in masa. Pentru a se evita aceasta situatie oamenii cer salarii mai mari cu 25 la suta si demiterea conducerii Tursib.

Un sofer Tursib a ajuns sa munceasca si cate 15 ore din cauza lipsei de personal. Si toate astea pe un salariu care trece putin de minimul pe economie. Oamenii spn ca in aceste conditii nu au alta solutie decat sa isi dea demisia si sa isi caute un alt loc de munca.

Sindicalistii au fost primiti in jurul orei 12.00 de catre primarul Astrid Fodor pentru negocieri. Pana la momentul de fata au primit doar promisiuni. Speranta angajatilor insa inca exista.

Angajatilor din Sibiu li s-au alaturat in cadrul protestului de astazi si colegi care lucreaza in domeniul transporturilor din Brasov, Constanta  sau Craiova.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS