Sindicalistii din politie, intalnire istorica la Paltinis

Sindicatele politistilor din 13 state UE si-au dat intalnire joi, de Ziua Europei la Paltinis unde au discutat despre siguranta si securitatela nivel european. Reprezentantii politistilor romani si-au exprimat inca odata dezamagirea pentru faptul ca Primaria nu le-a acceptat protestul din Piata Mare. Oamenii legii ar fi vrut astfel sa atraga atentia, citam:”sefilor de stat si guverne prezenti astazi la Summitul informal de al Sibiu, dar si mass-mediei si opiniei publice, asupra problemelor profesionale, financiare si logistice care greveaza activitatea structurilor politienesti din Europa.”

De Ziua Europei dar mai ales in ziua in care la Sibiu a avut loc Summitul informal al UE, in Paltinis, politisti si lideri sindicali din politie din 13 tari europene si-au dat intalnire la reuniunea anuala organizata de catre Federatia Europeaa a Sindicatelor din Politie. “Fara politie, nu exista protectie si securitate” a fost mesajul pe care cei prezenti au vrut sa il transmita mai ales dupa ce municipalitatea sibiana le-a refuzat politistilor sibieni organizarea unui protest in ziua Summitului. Politistii au dorit ca prin respectivul protest sa traga un semnal de alarma cu privire la problemele financiare, profesionale si logistice cu care se confrunta in munca de zi cu zi in intreaga Europa, nu numai in tara noastra.

Au participat politisti si lideri de sindicate  ale politistilor din Romania, Moldova, Austria, Germania, Spania, Lituania, Letonia, Polonia, Bulgaria, Bosnia, Olanda, Croatia si Ucraina. Politistii spun ca isi doresc o dotare minimala in toate statele membre ale Federatiei lor. Aceasta dotare ar urma sa fie compusa din echipamente personale adecvate fiecarui tip de misiune, echipamente adecvate anotimpului si starii vremii, mijloace de interventie si mobilitate, mijloace de sprijinire si salvarea  vicrimelor dar si mijloace menite sa ii apere atunci cand sunt implicati in conflicte cu violenta.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS