Simpozion international de mulinologie gazduit de Sibiu

Hila Ovidiu

Campionii internationali in mulinologie isi dau intalnire la Sibiu intr-un simpozion ce va avea loc la Muzeul Astra. Intalnirea va avea loc in perioada 6-14 iunie. Intalnirile cercetatorilor in acest domeniu au loc din 4 in 4 ani.

indexCea mai mare conferinta de mulinologie desfasurata la nivel mondial va avea loc in aceasta luna la Sibiu. Vor participa la simpozionul gazduit de Muzeul Astra mai bine de 100 de cercetatori in domeniul morilor traditionale proveniti din 23 de tari. Intalnirea este o premiera pentru tara noastra si este considerata de specialisti unul dintre cel mai importante evenimente de gen. Vor fi prezentate lucrari de cercetare de pe patru continente. Simpozionul international are loc odata la 4 ani. Editia anterioara s-a desfasurat in Aalborg, Danemarca. La momentul de fata muzeul din Sibiu detine 68 de monumente de tehnica populara. Dintre acestea 22 sunt mori de vant amplasate in muzeu in functie de energia pe care o utilizeaza si zonele etnogeografice din care provin. Morile din Muzeul in aer liber sunt vizitate anual de peste 50 de mii de turisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Controale in piete

Politistii de la investigarea criminalitatii economice alaturi de inspectorii OPC au luat la bani marunti pietele din Sibiu. au confiscat o mie de kilograme de produse si au dat amenzi de peste 24 de mii de lei. Vineri politistii specializati in investigarea criminalitatii economice alaturi de cei de la ordine […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro