Simpozion dedicat lui Goga

Hila Ovidiu

Teatru, poezie si elevi premiati. Acestea au fost cuvintele de ordine la Simpozionul dedicat lui Octavian Goga. Evenimentul ce s-a desfasurat la Biblioteca Astra se afla la cea de-a doua editie si este realizat bineinteles, de Colegiul National Octavian Goga.

Luni a avut loc cea de-a doua editie nationala a simpozionului “Octavian Goga sau ecoul patimirii noastre in mileniul III”. Au fost premiati elevi din intreaga tara la sectiunile “poezie”, “proza” si “critica”. Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilele Colegiului National Octavian Goga din Sibiu. Manifestarile au inceput vineri si se vor incheia luni. La evenimentul ce a avut loc la Biblioteca Judeteana Astra au participat dascali, un nepot al lui Goga, elevi ai liceului si multe alte personalitati ale judetului. Dintr-un eveniment de o asemenea amploare nu puteau lipsi recitalurile de poezie. Simpozionul a fost incheiat cu o superba piesa de teatru jucata de catre elevii colegiului. Este vorba despre “Mesterul Manole” semnata evident de Octavian Goga. Tinerii actori ai liceului formeaza trupa de teatru Catharsis. Desi zilele dedicate colegiului se incheie luni, marti cativa elevi norocosi vor porni intr-o frumoasa excorsie avand la baza tot periplul descoperirii poetului patron spiritual al colegiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Controale DSVSA la oua

In perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale, inspectorii D.S.V.S.A. Sibiu vor verifica modul in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor in toate pietele agro-alimentare, in unitatile de taiere, procesare, depozitare, comercializare si de alimentatie. Vizati vor fi in special comerciantii care vand oua. In apropierea sarbatorilor pascale, inspectorii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro