Sibiul vrea sa fie Regiune Gastronomica Europeana

Hila Ovidiu

Dupa ce a fost Capitala Culturala Europeana in urma cu 9 ani, Sibiul vizeaza o noua tinta. De aceasta data se doreste obtinerea titulaturii de Regiune Gastronomica Europeana. Pentru acest statut orasul nostru isi va anunta candidatura pentru anul 2019.

Sibiul si-a propus sa devina in 2019 Regiune Gastronomica Europeana. Comisia de specialitate care se ocupa de acest proiect a avut deja prima intalnire.  In perioada imediat urmatoare urmeaza sa fie infiintata o Asociatie care sa implementeze programul in regiunea orasului nostru. Sibiul este una dintre cele 10 regiuni fondatoare a retelei de regiuni gastronomice de pe continentul european. Proiectul are ca scop promovarea culturii gastronomice locale, dezvoltarea turismului local, promovarea unei alimentatii sanatoase, crearea unei legaturi puternice intre mediul urban si cel rural, sprijinirea producatorilor locali si gestionarea responsabila a resurselor de hrana.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Soferi certati cu legea

In doar 24 de ore politistii sibieni au constatat in trafic 3 infractiuni rutiere. In 2 din cazuri a fost vorba despre alcool la volan. Politistii spun ca numarul inconstientilor care pleaca beti cu masina a crescut ingrijorator de mult. In doar 24 de ore politistii sibieni au pus mana […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro