Sibiul si Brasovul au refuzat banii de cadastrare de la stat

Hila Ovidiu

Sibiul si Brasovul sunt singurele judete din tara care nu beneficiaza de sumele guvernamentale alocate pentru cadastrare. UAT-urile celor doua judete au decis ca sumele alocate sunt prea mici pentru a remunera topometristii.

In zonele rurale pamantul tarii se vinde intr-o veselie. Vanzarile se fac insa oarecum la negru. Si asta pentru ca, pentru a avea terenurile cadastrate de cele mai multe ori proprietarii trebuie sa plateasca sume mai mari decat cele obtinute din vanzarea efectiva. La nivel national exista un program de cadastrare subventionat de stat insa Sibiul si Brasovul sunt singurele judete care au refuzat alocarile guvernamentale pe motiv ca 30 de mii de euro pe an este o suma mult prea mica pentru a putea plati specialistii in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Comerciantii de lactate si de articole de vara in vizorul ANPC

Comisarii de la protectia consumatorului au dat din nou iama in comerciantii din Sibiu. Au fost controlate mai multe magazine alimentare. Unde s-au gasit nereguli au fost aplicate amenzi. Vizati de aceste controale au fost comerciantii care se ocupa de vanzarea de produse lactate sau produse specifice verii. Printre neregulile […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro