Sibiul, in topul judetelor cu cea mai scazuta rata a somajului

Hila Ovidiu

Rata somajului ramane scazuta la Sibiu. la momentul de fata ne situam in topul judetelor cu cei mai putini someri din toata tara. Putin peste 3500 de persoane din tot judetul sunt inregistrate ca fiind in cautarea unui loc de munca.

Cei mai multi someri, aproximativ 2000 de sibieni sunt barbati. Femeile par sa isi gaseasca mai usor locul pe piata fortei de munca. Doar putin peste 1500 de femei ingroasa la momentul de fata randul somerilor. Din cei peste 3500 de someri o mie beneficiaza de indemnizatie. Aproape 2400 din totalul celor aflati in cautarea unui loc de munca provin din mediul rural. In ceea ce priveste categoriile de varsta, cei mai multi someri au intre 40 si 49 de ani. La fel de greu par sa isi gaseasca un lkoc de munca si cei care au varste intre 30 si 39 de ani sau peste 55 de ani. La polul opus, se pot angaja foarte repede tineri cu varste cuprinse intre 25 si 29 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Inima Dianei a incetat sa mai bata...

Este doliu si in familia tinerei imbolnavite in urma cu aproximativ 3 saptamani de meningita. Inima Dianei a incetat sa mai bata in cursul noptii dintre joi si vineri. Reprezentantii Spitalului Judetean spun ca ii vor face autopsie fetei. Reprezentantii Spitalului Judetean au anuntat vineri ca, in cursul diminetii, la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro