Sibiu, unul dintre putinele judete unde nu au scazut salarii in urma rocadei contributiilor sociale

Timp de 3 luni inspectorii de munca au fost cu ochii pe angajatorii din judet pentru a vedea daca se respecta legislatia in vigoare dupa transferul contributiilor sociale de la angajator la angat. Sibiul este unul dintre putinele judete unde angajatorii au platit corect salariile angajatilor astfel incat lefurile acestora sa nu scada.

De la inceputul lunii aprilie si pana la finele lunii trecute specialistii in Inspectia Muncii au derulat la nivel national o campanie de verificare a modului in care angajatorii din tara au aplicat prevederile legate de transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat. Controalele au vizat modul in care angajatorii au demarat negocierile colective si modul in care au fost incheiate actele aditionale ale contractelor de munca dupa trecerea contributiilor in sarcina angajatului. Verificarile au vizat si acordarea salariului minim brut pe tara.

In judetul Sibiu au fost verificati un numar de  417 agenti economici. Inspectorii de munca au constatat ca 15 angajatori nu aveau contract sau acord colectiv de munca, alti 5 nu isi negociasera actele aditionale. In cazul a 6 angajatori s-a constatat intarzierea cu tranmiterea in REVISAL a actelor aditionale desi ele fusesera semnate. Neregulile depistate nu au fost insa foarte grave.

3 angajatori s-au ales cu amenzi in valoare totala de 900 de lei pentru ca nu achitau salariul de baza minim brut pe tara. Controalele au scos la iveala insa si alte nereguli. La 4 angajatori au fost depistate persoane care munceau fara forme legale. Agentii economici au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 80 de mii de lei. Sanctiuni in valoare de alti  8300 de lei s-au acordat angajatorilor care nu s-au conformat legii in ceea ce priveste masurile dispuse de catre inspectorii ITM.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS