SIBIU – Acțiuni ale IJP

Bănuiți de săvârșirea mai multor furturi din locuințe, au fost arestați preventiv

La data de 26 februarie a.c., la nivelul Secției Nr. 1 de Poliție Rurală Șelimbăr, proprietarii a patru imobile de pe raza localității Șelimbăr au reclamat faptul că, în cursul nopții de 25/26 februarie, persoane necunoscute au pătruns în locuințele aflate în construcție, de unde au sustras bunuri în valoare totală de 25.000 de lei.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar în urma cercetărilor efectuate de către polițiștii șelimbăreni, s-a concluzionat că presupușii autori ai faptei ar fi doi bărbați, în vârstă de 26, respectiv 37 de ani, domiciliați în județul Caraș – Severin.

Datorită schimbului de informații cu polițiști din cadrul mai multor inspectorate de poliție din țară, s-a stabilit faptul că cei doi bărbați sunt bănuiți de săvârșirea de furturi din locuință în mai multe județe, iar în urma perchezițiilor efectuate de către polițiștii bihoreni la domiciliile unor persoane din județul Caraș – Severin au fost identificate bunuri susceptibile a proveni din furturi comise pe raza județelor Sibiu și Bihor. Mare parte din bunurile reclamate ca sustrase de pe raza localității Șelimbăr au fost astfel recuperate.

La data de 27 mai a.c., polițiștii Secției Nr. 1 de Poliție Rurală Șelimbăr au desfășurat o percheziție la domiciliul suspectului în vârstă de 26 de ani, bărbatul fiind audiat și ulterior reținut de polițiștii sibieni 24 de ore pe bază de ordonanță.

De asemenea, la aceeași dată, polițiștii bihoreni au luat măsura reținerii 24 de ore față de bărbatul în vârstă de 37 de ani, bănuit de săvârșirea unor furturi din locuință pe raza localității Sântandrei, județul Bihor.

În cursul zilei de 28 mai a.c., cei doi au fost prezentați instanțelor competente care au dispus arestarea lor preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă la nivelul Secției Nr. 1 de Poliție Rurală Șelimbăr.

Prinși la furat, în miez de noapte

La data de 27 mai a.c., în jurul orei 02,00, în timpul desfășurării activităților de patrulare pe raza localității Merghindeal, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au depistat un bărbat care se deplasa pe jos, pe DJ 105, către localitatea Cincu, județul Brașov.

După legitimarea și verificarea persoanei în cauză, s-a stabilit că este vorba despre un brașovean în vârstă de 23 de ani, care nu a prezentat un motiv plauzibil privind prezența sa în zonă la ora respectivă.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au depistat în zonă alți doi bărbați, un sibian în vârstă de 19 ani și un alt brașovean, în vârstă de 21 de ani, care aveau asupra lor, într-un autoturism, mai multe bunuri a căror proveniență nu au justificat-o.

Astfel, s-a stabilit că în cursul nopții, cei trei ar fi pătruns prin efracție într-o anexă a unei locuințe de pe raza localității Merghindeal, de unde ar fi sustras  mai multe ţevi din cupru, componente din cupru folosite la instalatiile de încălzire, diferite tipuri de conductori electrici şi un polizor unghiular.

Prejudiciul, în valoare de 3.000 de euro, a fost recuperat integral.

În cauză, s-a deschis un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, față de sibian și de brașoveanul în vârstă de 23 de ani fiind luată măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță.

Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Agnita în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanelor bănuite de săvârșirea faptei.

Reținut după ce ar fi încălcat în mod repetat prevederile unei hotărâri judecătorești

La data de 28 mai a.c., polițiștii Compartimentului de Proximitate din cadrul Biroului de Ordine Publică Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 51 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a unei hotărâri judecătorești (trei acte materiale), respectiv amenințare (două acte materiale).

În fapt, în perioada octombrie 2019 – mai 2020, în repetate rânduri, bărbatul s-ar fi apropiat la o distanță mai mică de 50 de metri de soția sa, amenințând-o cu acte de violență, cei doi fiind în procedura de divorț.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu.

Fără permis și băut

La data de 28 mai a.c., în jurul orei 04,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Calea Șurii Mari de către un tânăr în vârstă de 26 de ani, domiciliat în localitatea Viile Sibiului.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cel aflat la volan nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă șoferul a refuzat recoltarea probelor biologice.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Rezolvarea deficiențelor din școli

Unitățile de învățământ din județul Sibiu sunt pregătite pentru reluarea activităților de pregătire a elevilor și desfășurarea examenelelor naționale. Astăzi s-au desfășurat noi controale tematice în unitățile de învățământ din județul Sibiu, ca urmare a deficiențelor semnalate în cazul pregătirii unităților de învățământ pentru reluarea pregătirii elevilor și susținerea examenelor. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro