SIBIU – 3 bărbați depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice / unul dintre ei nu deținea permis de conducere

stiri redactie

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au depistat în trafic 3 bărbați care conduceau autovehicule pe drumurile publice în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Mai mult decât atât, unul dintre ei nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

În acest context, le reamintim conducătorilor auto că, în conformitate cu prevederile articolului 336 din Codul Penal:

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) și alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

            Detaliez cele 3 cazuri:

  1. La data de 27.10.2020, în jurul orei 1200, un conducător auto a fost implicat într-o autotamponare pe DN 14, în afara localității Blăjel. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Mediaș, se afla sub influența băuturilor alcoolice, stare pe fondul căreia a pierdut controlul asupra direcției de mers și a ieșit în afara părții carosabile. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul afișat de aparat a indicat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorului auto s-a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute și pedepsite de art.  336 alin. 1 din Codul penal, respectiv conducerea unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice.
  • La data de 27.10.2020, în jurul orei 1250, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic, pe DJ 106 J (Gura Râului – Orlat) un autovehicul la volanul acestuia a fost identificat un bărbat în vârstă de 40 de ani, domiciliat în Gura Râului. Polițiștii, în urma verificărilor, au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere și se află sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,64mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului s-a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere.
  • La data de 27.10.200, în jurul orei 2040, pe DJ 105G Racovița, polițiștii rutieri au depistat în trafic un alt conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Bradu, a fost  testat cu aparatul etilotest iar rezultatul afișat de aparat a indicat valoarea de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorului auto s-a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute și pedepsite de art.  336 alin. 1 din Codul penal, respectiv conducerea unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice.

***

Prins în flagrant în timp ce recolta cetină de brad

            Un bărbat în vârstă de 29 de ani, domiciliat în Porumbacu de Sus, a fost prins în flagrant de către polițiști în timp ce recolta cetină de brad din fondul forestier fără acordul organelor silvice.

            Bărbatul a fost depistat în cadrul unei acțiuni desfășurate de către polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos împreună cu reprezentanți din cadrul Ocolului Silvic Avrig în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul silvic, pe raza de competență.

            În cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale a bărbatului cu amendă în valoare de 1.000 de lei și confiscarea cantității de 200 kg cetină de brad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Planul Urbanistic de Detaliu pentru Noul Spital Județean în consultare publică

Planul Urbanistic de Detaliu pentru construirea noului spital județean, proiect inițiat de Consiliul Județean Sibiu, se află de ieri în consultare publică la Primăria Municipiului Sibiu, ca autoritate care emite autorizația de construire. Până pe 20 noiembrie, persoanele interesate pot consulta documentația pe site-ul Primăriei Sibiu la secțiunea Urbanism sau […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro