Sfintii 40 de Mucenici, praznuiti de crestini la 9 martie

Hila Ovidiu

Crestinii i-au sarbatorit luni pe Sfintii 40 de Mucenici. Desi nu este marcata cu rosu in calendar, sarbatoarea aminteste de sacrificiul celor 40 de soldati romani ucisi pentru ca au marturisit crestinismul.

indeA fost zi de sarbatoare pentru crestinii ortodocsi . I-au praznuit luni pe cei 40 de Mucenici, barbati care au murit in vremea imparatului Licinius pentru ca au refuzat sa se inchine chipurilor cioplite. In amintirea acestora, romanii pregatesc in fiecare an in aceasta zi niste impletituri din coca de paine pe care le ung cu miere si nuca. Acestia sunt mai apoi dati de pomana. In cursul zilei de luni copiii de la Centrul de Zi Rut de pe Mihai Viteazu au oferit trecatorilor mucenici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

25 de ani de FDGR

Moment jubiliar pentru FDGR. Formatiunea minoritata a implinit 25 de ani de existenta. Cu acest prilej, la Sibiu este prezent si ministrul de externe al Germaniei, domnul Frank Walter Steinmeier. Ce 25 de ani s-au implinit chiar luni, 9 martie. Cu mandrie si-a adus aminte de momentele anilor 2000 si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro