Sfantul Antonie cel Mare, ocrotitorul bolnavilor

Hila Ovidiu

Mai putin cunoscut, Sfantul Antonie cel Mare este numit drept intemeietorul monahismului crestin. El a fost sarbatorit sambata.
SFANTUL_ANTONIEDesi multi ii poarta numele, putini sunt cei care stiu cine a fost cu adevarat Sfantul Antonie cel Mare, cel pe care crestinatatea l-a pomenit sambata. Despre el se spune ca ar fi fost primul monah crestin. A trait in secolul III dupa Hristos si este praznuit de toti crestinii la 17 ianuarie. Despre el se spune ca avea darul de a vindeca bolnavii si de a face exorcizari datorita credintei sale. Una dinte icoanele cuviosului, considerata facatoare de minuni, se afla intr-o biserica bucuresteana. Toti cei care au mers acolo si s-au rugat tip de 9 saptamani au avut parte de implinirea celor mai mari dorinte. Sfantul Anton este cunoscut printre crestini ca fiind protectorul celor care au nevoie de sanatate, vindecare de boli grave, spargerea farmecelor si liniste sufleteasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sute de fracturi

Si pentru ca tot am vorbit de gheata si polei, sa va spunem ca de la inceputul anului si pana in prezent aproximativ 200 de sibieni au trecut pragul Unitatii de Primiri Urgente dupa ce au cazut si s-au ales cu entorse si fracturi. O parte dintre acestia au fost […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro