se depune bilantul la finante

studio

Peste 4 mii de angajatori din Sibiu sunt obligati sa depuna la finante, bilantul pentru primele 6 luni ale anului 2012. Raportarile contabile, se vor depune pana cel tarziu la data de 16 august.

Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2012 a operatorilor economici se aplica de persoanele care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri peste echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro. Echivalentul in lei al sumei prevazute se determina prin utilizarea cursului de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei, valabil la data incheierii exercitiului financiar precedent. Entitatile pot sa depuna raportarile contabile la registratura administratiilor finantelor publice din judetul Sibiu sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata, pe suport magnetic, impreuna cu raportarile contabile listate cu ajutorul programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice, semnate si stampilate. Incepand cu anul 2011, toate tipurile de situatii financiare si raportarile anuale se depun numai pe noile versiuni ale programelor de asistenta, in format PDF cu fisier xml atasat. Formatul electronic al raportarilor contabile depuse pe internet consta intr-un fisier PDF la care este atasat un fisier xml.
Operatorii economici care nu au desfasurat activitate de la data infiintarii pana la 30 iunie 2012, cei care in tot semestrul I 2012 s-au aflat in inactivitate temporara, precum si persoanele juridice care se afla in curs de lichidare, potrivit legii, nu intocmesc raportari contabile. Nu intocmesc raportari contabile nici entitatile nou infiintate in cursul anului 2012. Pentru aceeasi data, la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice nu se mai depun declaratiile de lipsa de activitate de catre anumite entitati. Numarul operatorilor economici care au obligatia depunerii raportarilor contabile la 30 iunie 2012 este de 4.393 la nivelul judetului Sibiu.
Raportarile contabile la 30 iunie 2012, se depun pana cel tarziu la data de 16 august 2012.
Nedepunerea raportarilor contabile la 30 iunie 2012 in conditiile prevazute de ordin se sanctioneaza conform prevederilor art. 42 din Legea nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

biciclisti accidentati

Week-end negru pentru 3 sibieni. Acestia au fost accidentati in timp ce se plimbau cu bicicleta. In doua dintre cazuri, evenimentele rutiere s-au produs din vina biciclistilor, iar in celalalt din vina unui sofer neatent care nu i-a acordat prioritate barbatului aflat pe bicicleta. Primul accident a avut loc pe […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro