Scrisoarea lui Bodu n-a ajuns inca la Sibiu

Hila Ovidiu

Fostul sef ANAF, Sebastian Bodu cere institutiei pe care a condus-o si Primariei Sibiu confiscarea apartamentului pe care Seful Statului l-a pierdut in instanta. Cei de la institutia municipala spun ca cel putin pana la momentul de fata scrisoarea nu a ajuns la Sibiu.

“Am solicitat ANAF și Primăriei Sibiu (printr-o scrisoare recomandată) să pună în executare hotararea Curții de Apel Brașov din 12 noiembrie 2015, prin care s-a dispus reîntoarcerea imobilului din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 29, în proprietatea statului, titlul de proprietate al lui Iohannis Klaus Werner, Iohannis Carmen Georgeta și Baștea Rodica fiind desființat. În acest scop, am solicitat ANAF și Primăriei Sibiu să ceară întabularea dreptului de proprietate al statului în Cartea Funciară. Menționez că hotărârea ce trebuie pusă în executare este definitivă și irevocabilă, contestația în anulare aflată pe rol nefiind suspensivă de executare si nepunând in discuție fondul litigiului. Am solicitat, de asemenea, ca ANAF și Primăria Sibiu să reintre în posesia imobilului, notificând actualul chiriaș în vederea evacuării spațiul închiriat, în condițiile în care locatorul și-a pierdut calitatea de proprietar (cred, însă, că locatarul, o bancă comercială, va rezilia contractul de locațiune și va elibera imobilul în mod voluntar, pentru a evita o procedură de evacuare, cu costurile aferente de imagine). Nu în ultimul rând, am solicitat ca ANAF și Primăriei Sibiu să demareze procedura recuperării, prin instituirea de sechestre și popriri, de la posesorii neproprietari, a fructelor civile (chiriile) încasate, în calitate de locatori, după data primei cereri de chemare în judecată, moment când aceștia au devenit posesori de rea-credință. Așa cum spunea dl. Klaus Iohannis, Președintele României, în 24 februarie 2015, ‘recuperarea prejudiciilor este obligatorie, nu opțională pentru autoritățile statului’. În cazul de față, suma se ridică la aproximativ 640.000 de euro, conform estimărilor RISE Project”, scrie Bodu pe o pagina de socializare ce ii apartine.

De cealalta parte, reprezentantii primariei spun ca cel putin pana la momentul de fata nu au intrat in posesia recomandatei despre care vorbeste fostul sef ANAF.
Reprezentantii municipalitatii mai spun ca vor pune in aplicare legea daca le vor reveni competentele in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ridicat de jandarmi dupa ce a incercat sa vanda o plasa de pescuit in Targul Obor

Un barbat de 37 de ani s-a ales cu dosar penal pentru ca a incercat sa vanda o plasa de pescuit. Omul o comercializa alaturi de alte bunuri in Targul Obor din Municipiul Sibiu.Reprezentantii Jandarmeriei spun ca vanzarea de astfel de obiecte destinate pescuitului este interzisa prin lege. Barbatul in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro