Sala de sport transformata in clasa

Hila Ovidiu

Au transformat sala de sport in clasa pentru cei de la pregatitoare. Din cauza lipsei de spatiu si a numarului tot mai mare de copii care solicita scoala I. L. Caragiale, conducerea institutiei de invatamant a fost nevoita sa dea o noua intrebuintare incaperii in care pana acum era folosita pentru activitatile sportive. Aici numarul de copii care solicita inscriere au fost de pana la o suta peste media altor ani.

Informati cum ca o sala de sport ar fi fost transformata in sala de curs pentru a le face loc prichindeilor de la clasa pregatitoare ne-a fost furnizata chiar de catre seful Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu, Stefan Firu. Mai mult, ac esta spune ca situatii similare este posibil sa mai apara si in alte institutii de invatamant din judet. Ajunsi la fata locului insa aflam ca de fapt scoala nr. 16, cunoscuta drept Scoala I. L. Caragiale nu a avut niciodata o sala de sport, iar conducerea in incercarea de a le oferi elevilor conditii cat mai bune pentru practicarea activitatilor sportive a transformat o incapere din incinta scolii in sala de sport. Aici vor fi infiintate doua clase de pregatitoare. Pentru acestea s-a primit deja mobilierul si se lucreaza intens la amenajarea incaperilor pentru a fi cat mai primitoare la data de 10 septembrie cand va suna clopotelul. Vor merge in clasa pregatitoare in aceasta toamna cateva mii de elevi acestia vor fi cuprinsi in 174 de clase din scolile sibiene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Politistii rutieri, pe sosele in weekend

La sfarsit de sezon estival, politistii rutieri se asteapta la valori foarte mari de trafic pe drumurile nationale. Tocmai de aceea, si in acest sfarsit de saptamana, oamenii legii vor desfasura ample actiuni pentru prevenirea principalilor factori cauzatori de accidente, precum viteza, consumul de alcool la volan sau depasirile neregulamentare. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro