S-au afisat rezultatele testelor nationale

Hila Ovidiu

Vineri la ora 14.00 s-au afisat rezultatele finale pentru evaluarea nationala. Dupa zile intregi de stress, contestatii si vociferari la adresa probei de limba romana apele par sa se linisteasca. In fond si la urma urmei, mai toti absolventii de ciclu gimnazial vor intra la un liceu. In Sibiu batalia se da pentru un loc in Goga, Lazar sau Brukenthal.

Dupa 3 zile de emotii, nervi si scandaluri in presa elevii absolventi ai ciclului gimnazial au vazut vineri la ora 14.00 rezultatele evaluarilor nationale. La nivelul judetului aproximativ 1270 de elevi au primit la proba de limba romana sutimi in plus dupa ce au ales una dintre cele doua variante corecte. Batalia cea mai mare se da in Sibiu pentru Liceele Goga, Lazar si Brukenthal, iar in megias pentru SNG. Nici cei care nu au medii foarte mari nu trebuie insa sa se teama. Cel putin in acest an toata lumea pare sa intre la liceu. Si asta pentru ca mefia finala este rezutatul mediei aritmetice dintre media evaluarii nationale si cea a celor 4 ani de studii gimnaziale. Astfel daca un elev a obtinut media 2 la examenele nationale dar are media celor 4 ani de 8, va avea ca cinciul ca nota de intrare la liceu. In functie de media obtinuta elevii vor trebui sa isi completeze fisele de inscriere in clclui liceal. Acestia vor fi asistati in completarea documentului de catre un parinte si dirigintele din gimnaziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Razie la ,,pacanele”

Razie de amploare in 21 de sali de jocuri din judet. Politistii incearca sa  depisteze mai multe aparate contrafacute. Politistii Serviciului Investigarea Fraudelor Sibiu au inceput, o razie la patru agenti economici din municipiu, respectiv in 21 de sali de jocuri, din Sibiu, Medias, Avrig, Agnita, Vestem, Sura Mica, Talmaciu, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro