Rezultate remarcabile obtiute de catre elevii sibieni la Olimpiada de Astronomie

Elevii  sibieni isi dovedesc inca odata valoarea. Au reusit sa obtina mai multe medalii si mentiuni de calificare in lotul Romaniei la Olimpiada de Astronomie si Astrofizica desfasurata luna aceasta in Gura Humorului.

Olimpiada de anul acesta s-a desfasurat pe doua categorii de varsta. La sectiunea juniori au participat 47 de elevi cu varste de pana in 16 ani iar la sectiunea dedicata seniorilor s-au intrecut peste 90 de participanti cu varste cuprinse intre 16 si 19 ani. Lotul Sibiului a fost compus din 5 scolari dintre care 4 au reusit sa obtina si premii. Majoritatea participantilor de la noi au fost de la Colegiul Brukenthal. Au mai participat si elevi de la Scoala * si Liceul Teoretic Ghibu.

Premiantii de la Bruck sunt Raul Drăgoiu care a obtinut medalia de aur, o mentiune acordata de catre Ministerul Sanatatii si calificarea in lotul largit al Romaniei la seniori, Celina Falotă care a obtinut medalia de bronz la seniori si Rareş Răhăian premiat cu medalia de bronz si posibilitatea de a reprezenta Romania la competitia dedicata juniorilor. Roxana Băcilă, eleva la Scoala Gimnaziala Nr. 8 din Sibiu a reusit sa obtina mentiunea de onoare la juniori.

5 dintre tinerii care au castigat premii la nivel national vor reprezenta Romania la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica ce urmeaza sa aiba loc in luna octombrie a acestui an in China. Printre cei 5 norocosi se numara si sibianul Raul Drăgoiu.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS