Record de viroze si pneumonii in ultima saptamana la Sibiu

Tot mai multi sibieni sae imbolnavesc de afectiuni respiratorii. In doar o saptamana au fost raportate peste 4 mii de viroze si 800 de pneumonii.

In doar o saptamana aproape 4200 de sibieni au batut la usile cabinetelor de medicina familiala sau la cele ale camerelor de garda din spitale dupa ce au avut simptome asemanatoare gripei. Din fericire multi dintre ei au fost diagnosticati cu virozer si au fost trimis acasa cu recomandari si reteta. Cele mai multe imbolnaviri s-au produs pe segmentul de populatie activa. Tot cei cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani au fost cei mai afectati si de pneumonii. In ultimele zile medicii de familie au raportat un numar de 806 cazuri de imbolnavire. In 23 la suta din numarul total al cazurilor medicii au recomandat tratamentul in spital asa ca pacientii,bolnavi cu varste de 65 de ani si peste,  au fost internati. Este record de imbolnaviri. In ultimii ani nu s-au mai inregistrat peste 4 mii de viroze iar numarul pneumoniilor nu a trecut de asemenea de 800 de cazuri.

Pentru a preveni imbolnavirile sibienilor li se recomanda sa poarte masti atunci cand ies in public, sa respecte cu strictete regulile de igiena personala, sa evite contactul cu persoanele bolnave si sa se prezinte la medic inca de la primele simptome ale bolii.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS